Hoe werkt een erectie?

Hoe werkt een erectie?

Een erectie is het vermogen om voldoende stijfheid van de penis te bereiken en te behouden voor het succesvol uitvoeren en voltooien van geslachtsgemeenschap.

De mannelijke penis bestaat uit twee parallelle lengteribben van erectieweefsel. Een caverneus lichaam (corpus cavernosum) en een kleine buis – een sponsachtig lichaam (corpus spongiosum) dat de urinebuis omgeeft en de eikel van de penis vormt (glans penis). Het corpus cavernosum en het corpus spongiosum bestaan uit sponsachtig weefsel omgeven door dichte albugine. De in- en uitstroom van bloed in de corpora cavernosa en de caverneuze lichamen wordt geregeld door speciale mechanismen, waardoor de penis zich snel met bloed vult, in volume toeneemt en hard wordt. Deze toestand wordt een erectie genoemd.

Hoe ontstaat een erectie?

Hoe ontstaat een erectie?

Onder normale omstandigheden hebben mannen visuele, mentale of tactiele (aanraking) prikkels nodig om een erectie te krijgen. Wat je ziet, denkt en voelt als je iemand aanraakt, bepaalt je vermogen om een erectie te krijgen.

Impulsen van je ogen, hersenen en huid activeren een zenuwbaan die ervoor zorgt dat microscopische moleculen, neurotransmitters genaamd, waaronder stikstofmonoxide, vrijkomen uit de bloedvatwanden van de penis. Het vrijkomen van stikstofmonoxide (NO) zorgt ervoor dat de bloedvaten wijder worden. De verhoogde bloedtoevoer naar de penis draagt bij tot de zwelling, vergroting en verharding van de penis, wat wij een “harde erectie” noemen.

Zolang de erectie duurt, blijft het bloed in de penis “hangen”.

De erectie stopt na ejaculatie (zaadlozing) of na een verwonding, de signalenstroom die de erectie veroorzaakt stopt.

De bloedstroom en de druk van de corpora cavernosa op de bloedafvoervaten neemt af, het bloed stroomt weg uit de corpora cavernosa en de penis keert terug naar zijn normale ontspannen toestand.

Tijdens een erectie is er 6 keer meer bloed in de penis dan in rust.

Hoe ziet een erectie eruit?

Hoe ziet een erectie eruit?

De sterke seksuele geest is verantwoordelijk voor de controle van een erectie. De signalen die door de visuele, sensorische, auditieve en tactiele organen worden uitgezonden, worden opgeslagen in een specifiek gebied van de hersenen.

Maar belachelijk genoeg legde de filosoof uit dat opwinding begint als de penis gevuld is met kosmisch gas. In tegenstelling tot de mixolydische wetenschap kent de moderne wetenschap op bewonderenswaardige wijze de kenmerken van de vaste anatomie. Om het ontstaan van spanning te begrijpen, is het nodig te bestuderen hoe hersencellen de eicellen, de bijnieren en de prostaat “stimuleren” om intensief te functioneren. De hypofyse wordt intensief gebruikt om hormonen te laten lopen. De activiteit ervan kan worden vergeleken met die van een enzym. Het hormoon komt in de bloedsomloop van de man en start een vreemde en onnatuurlijke stroom. Testosteron verhoogt het niveau van stikstofmonoxide. Tegelijkertijd is de concentratie van deze chemicaliën. Het element neemt toe bij de penis door de interactie van de zenuwuiteinden die het juiste signaal van de hersenen ontvangen. Het stikstofmonoxide proces leidt tot de productie van guanosine monofosfaat, dat de gladde spieren, poreuze en caverneuze lichamen van de geslachtsorganen ontspant. Het resultaat is een doorbloeding en de persoon ervaart een erectie.

Na het vrijkomen van sperma produceert het lichaam een eiwit fosfodiesterase, dat de productie van cGMP blokkeert, het element wordt afgebroken en de stimulatie wordt gestopt.

Het lijkt erop dat het systeem ideaal eenvoudig is. Waarom treden er dan rectale disfuncties op? Ten eerste houdt erectiestoornissen verband met het effect van emotionele toestanden, het werkingsmechanisme van bepaalde farmacologische middelen en de concepten van ziekten van het vaat-, endocriene en zenuwstelsel. In de meeste gevallen is het disfunctioneren te wijten aan een combinatie van factoren. Helaas wenden leden van het sterkere geslacht zich zelden tot medische professionals en willen zij hun seksuele impotentie verbergen. Er zij op gewezen dat de geneeskunde allang heeft geleerd met soortgelijke moeilijkheden om te gaan.

Endocriene stoornissen leiden vaak tot hypogonadisme, een laag testosteronniveau. Uiterlijk komt dit tot uiting in het verlies van vet dat overeenkomt met het vrouwelijke type, een lichte toename van het haar langs het lichaam en een toename van de klankharmonie. Bovendien kan het onvermogen om een erectie te behouden het gevolg zijn van een hypofysetumor. Naarmate de tumor voortschrijdt, produceert de klier een groot eiwit dat de erectie vermindert. Uiteraard vereisen deze aandoeningen hoogwaardige zorg. Als het probleem is opgelost, wordt de potentie weer normaal.

Rectale disfunctie kan optreden als gevolg van de methode van farmacologische middelen die vrouwelijke fysiologische hormonen bevatten. De behandeling veroorzaakt enige onbalans in de mannelijke hormonale achtergrond. Daarom moet prioriteit worden gegeven aan de gezondheid, aangezien soortgelijke stoffen worden gebruikt voor de behandeling van vrij ernstige ziekten.

Soorten erecties:

Erectie (lat. Erectus – erect) – toename van het volume van de penis en verharding. Dit komt door de bloedstroom naar de penis. Er zijn verschillende soorten erecties:

Reflexen. Dit gebeurt wanneer de penis wordt aangeraakt of gestimuleerd. 2. Spontaan. Deze erectie treedt meestal op tijdens de slaap (vijf of zes keer) en komt voor bij mannen van alle leeftijden, zelfs vóór de bevalling.

Men denkt dat dit type erectie nodig is om de zuurstofverzadiging van de penis te verbeteren. 3. Psychogeen. Zo’n erectie zie je alleen bij mannen! Het wordt veroorzaakt door vele prikkels, zoals:

Horen (spannende taal, muziek, ademhalingsritme)

Geur (geur van parfum, huid, haar) Aanraking (massage, erogene zones) Verbeelding (gedachten, fantasieën, herinneringen) Visie (naaktheid) Smaak Vrouwen zijn minder gevoelig voor mentale invloeden dan mannen. Het zien van de geslachtsdelen van naakte vrouwen wekt bijna alle mannen op, en het zien van een naakte penis bij de meeste vrouwen roept geen seksuele sensaties op.

Bij mannen met een laag testosterongehalte in het bloed neemt het aantal nachtelijke erecties af. En aangezien bekend is dat de testosteronspiegel zich pas herstelt en toeneemt tijdens de diepe slaapfase, is de behoefte aan gezonde slaap begrijpelijk – minstens 6 tot 8 uur per dag!

Een condoom kan je erectie aanzienlijk verminderen. Maar niet alle mannen. Uit een recente studie, gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine, blijkt dat erectiestoornissen bij sommige mannen verband houden met condoomgebruik. Dit betekent echter niet dat anticonceptie moet worden vermeden.

Problemen met erectiestoornissen Meer dan 150 miljoen mannen wereldwijd hebben last van onstabiele erecties.

Erectiele disfunctie is het onvermogen van een man om een erectie te krijgen/behouden die voldoende is voor volledige geslachtsgemeenschap. Normale geslachtsgemeenschap omvat de volgende stadia:

Seksueel verlangen (libido) Vrijen gedurende minstens 5 minuten Erectie Penisinsertie Wrijving gedurende enkele minuten Ejaculatie met orgasme Oorzaken van erectiestoornissen :

  • Psychogene problemen – failure-to-wait syndrome, neurose, depressie. Sommige gewone medicijnen zoals B. Hoge bloeddruk medicijnen.
  • Alcohol, drugs. Gelijktijdige ziekten – diabetes, vaatproblemen, prostatitis, laag testosterongehalte, zwaarlijvigheid en andere. Erectiestoornissen hebben niets te maken met leeftijd. Maar vaak stapelen een aantal chronische ziekten zich op bij mannen als ze ouder worden. En dit is de weg naar erectiestoornissen. De statistieken zijn teleurstellend. Tot 22% van de patiënten raadpleegt een arts en slechts 36% van deze patiënten laat zich behandelen.
  • In het eerste advies van het probleem – bel of kom naar de receptie. Gebruik geen zelfzorg!

Momenteel zijn ALLE gevallen van erectiestoornissen te genezen.

Behandeling van erectiestoornissen Erectiestoornissen zijn geen dodelijke ziekte. Maar deze patiënten hebben minstens evenveel aandacht nodig als normaal. Wat zijn de moderne strategieën voor de behandeling van erectiestoornissen? Erectiestoornissen grijpen elke man die ermee te maken krijgt aan en veranderen zijn mannelijkheid. Velen van hen zagen de gang naar de uroloog als een uiting van hun eigen zwakte en als totaal onnodig.

Na enkele minuten van verwarring over de ervaring beseft de patiënt dat hij op de juiste plaats is, de omgeving is comfortabel, de arts is begripvol en bereid te helpen. Tijdens de eerste bijeenkomst worden het probleem, het ontstaan ervan, de moeilijkheden, de mogelijke oorzaken, de levensstijl en de gewoonten van de patiënten besproken.

Na grondig onderzoek maken we een onderzoeksplan. Enkele dagen later, tijdens een follow-up controle, ontwikkelen we een individueel behandelplan op basis van een zorgvuldige analyse van alle onderzoeken.

Welke ziekten leiden tot verlies van erectie?