Op welke leeftijd verdwijnt een erectie?

Op welke leeftijd verdwijnt een erectie?

Momenteel is het onderwerp van veel discussie de vraag hoe lang een man zijn macht kan behouden? Het is waar dat de erectievermogens van het sterkere geslacht afnemen met de leeftijd, maar wanneer zullen ze volledig verdwijnen? Het is niet mogelijk deze vraag precies te beantwoorden. Volgens de medische praktijk beginnen hormonale veranderingen in het lichaam, met name de afname van testosteron in het bloed, echter na de leeftijd van 40 jaar, wat leidt tot een afname van het seksuele verlangen, een vermindering van de erecties bij mannen. Bovendien wordt beweerd dat als een man zijn seksuele gezondheid zijn leven lang in de gaten houdt, zijn ziekte tijdig behandelt, naar de uroloog gaat en andere preventieve maatregelen neemt, je de kracht van een man tot op hoge leeftijd kunt behouden. Het is noodzakelijk na te gaan hoe de hormonale achtergrond en de erectiele functie samenhangen, en ook welke ziekten de seksuele potentie negatief beïnvloeden? En wat helpt een man om een “sterke minnaar” te blijven tot in de 80?

Erectie en leeftijd van mannen

Erectie en leeftijd van mannen

Op basis van bekende statistieken kan worden gesteld dat een jongeman tussen 20 en 30 jaar tot 5 à 7 seksuele ontmoetingen per week heeft. Vanaf 30 jaar neemt het aantal seksuele contacten af tot 3 keer per week. Op de leeftijd van 40-50 jaar ongeveer twee keer per week, en op de leeftijd van 50 jaar en jonger. Dit is slechts een statistiek die het gemiddelde weergeeft, en in de praktijk kan het heel anders zijn omdat het temperament van de man een belangrijke rol speelt. Er zij op gewezen dat in de loop der jaren, als gevolg van biologische veranderingen in het lichaam van de man, veel leden van het sterkere geslacht hun seksuele activiteit verminderen. Ongeveer 17-20% van de mannen heeft echter vaak seks na de leeftijd van 65 jaar, zelfs als ze niet klagen over slechte erecties en andere seksuele problemen. Enige tijd geleden was er een theorie over de relatie tussen leeftijd en mannelijke macht, die de “Efferetz Doctrine” werd genoemd. Daarin staat dat elk lid van het sterkere geslacht 5.400 ejaculaties moet verrichten, ongeacht de levensverwachting gedurende die periode. Dus als je op jonge leeftijd “de ejaculatie spaart”, er “zuinig mee omgaat”, dan kun je op oudere leeftijd een sterke en stabiele erectie hebben, een krachtige eigenaar en niet de problemen van vroegtijdige ejaculatie ervaren. De theorie is echter niet wetenschappelijk bewezen, dus het is niet aan te raden haar überhaupt te overwegen. Er is nog een ander verband tussen leeftijd en potentie dat te maken heeft met de hormonale balans.

Hormonale toevoer en arbeid

Dus zolang de macht duurt, zijn mannen geïnteresseerd? Zoals reeds gezegd, kun je de vraag niet met een exact getal beantwoorden omdat er een aantal factoren zijn die de erectiele functie negatief beïnvloeden. Artsen wijzen erop dat de menselijke fysiologie tot op hoge leeftijd zorgt voor een goede efficiëntie en kwaliteit van de erectie, mits er geen oorzaken zijn die het lichaam van de man negatief beïnvloeden. Daarom kan logischerwijs worden geconcludeerd dat als bepaalde factoren worden voorkomen, seksuele disfunctie wordt voorkomen. De belangrijkste rol wordt gespeeld door de hormonale achtergrond van mannen. Zoals u weet, wordt de puberteit gekenmerkt door hoge testosteronniveaus, een hoog libido en sterke erecties. Met de leeftijd neemt het niveau van de mannelijke hormonen echter af, wat leidt tot erectiestoornissen. Maar dit ziektebeeld wordt niet altijd waargenomen. Bij sommige mannen daalt het hormoon matig, bij anderen tot zeer lage niveaus.

Leeftijd en seksuele activiteit

Hoeveel jaar duurt de potentie bij mannen, en is de penis sterk en soepel tijdens seksuele opwinding? Zoals reeds gezegd, beïnvloedt testosteron vooral de erectiele functie, maar er zijn nog andere factoren. Bijna elke tweede man in zijn vijftiger jaren ervaart een afname in seksueel vermogen. Voor ieder van hen manifesteert deze aandoening zich op verschillende manieren: sommigen kunnen geen erectie krijgen, anderen hebben moeite een erectie lang vast te houden, en weer anderen lijden aan voortijdige zaadlozing. Objectief gezien ontkennen veel artsen volledig het verband tussen de leeftijd van een man en zijn seksuele vermogens. Maar tegelijkertijd, zeggen ze, spelen leeftijdsveranderingen een belangrijke rol. Feit is dat een man na verloop van tijd chronische aandoeningen krijgt, die op hun beurt zijn seksuele capaciteiten in bed aantasten. Het is dan ook helemaal niet verwonderlijk dat impotentie na 50 jaar niet ongewoon is. Volgens artsen wordt de frequentie van seksueel contact beïnvloed door de volgende factoren: Het algemene welzijn van mannen. Cardiovasculaire conditie. Functie van het urogenitale systeem. Aanwezigheid van genitale pathologie. Daarom zijn artsen het erover eens dat om de potentie te behouden, vanaf jonge leeftijd voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen. Op jonge leeftijd zijn de negatieve effecten van roken, alcohol en junkfood niet merkbaar.

Op welke leeftijd neemt de erectiestoornis af? 

Op welke leeftijd neemt de erectiestoornis af? 

De mannelijke aard is zodanig dat weinig mensen van jongs af aan voor hun gezondheid zorgen en deze beschermen tegen stress, alcohol, roken en depressie. In die zin zeggen de statistieken, over het algemeen relatief, dat de eerste tekenen van mannelijk falen na de leeftijd van 35 jaar optreden. Het tempo van het moderne leven laat je echter niet stilstaan bij je gezondheid, wat weer leidt tot een opeenstapeling van problemen in de intieme zone die in de loop der jaren snel zullen toenemen. Uit de medische praktijk blijkt dat ongeveer 45% van de mensen met sterke seks na de leeftijd van 35 jaar de volgende symptomen kunnen ervaren: Langdurige ejaculatie. Het is moeilijk om opgewonden te raken. Zintuiglijke beperking tijdens intimiteit. Zachte of slappe penis tijdens een erectie. In het geval van de eerste manifestaties van dit type is het raadzaam de oorzaken te zoeken en deze zo snel mogelijk weg te nemen, anders wacht de man in de nabije toekomst impotentie. Als op 35-jarige leeftijd dergelijke symptomen acuut worden waargenomen en mannen bereid zijn maatregelen te nemen om hun gezondheid te herstellen, dan weigeren de meeste patiënten op 50-jarige leeftijd een behandeling en willen zij leven zonder seksuele relaties.

Wat beïnvloedt een erectie?

Men kan zeggen dat een erectie “geen leeftijd heeft”. Het is gebruikelijk dat mannen op 20-jarige leeftijd impotent worden, terwijl anderen hun seksuele potentie tot op hoge leeftijd behouden. Het is echter onmogelijk om alles in bepaalde kaders te passen.

Bij het ouder worden treden bepaalde veranderingen in het lichaam op, die in de meeste gevallen helaas onvermijdelijk zijn. Zo verandert de viscositeit van het bloed door de ophoping van veel cholesterol. Als gevolg van een zwakke erectie. Bloedvaten verliezen hun flexibiliteit en elasticiteit, het vermogen van de hartspier om samen te trekken verandert. Dergelijke verschijnselen leiden tot een afname van potentie en seksueel verlangen. De penis is slap tijdens opwinding omdat het bloed er niet in kan doordringen. In de loop der jaren verandert de reactie op externe prikkels als gevolg van een verminderde doorbloeding van de hersenen. Dit veroorzaakt op zijn beurt een intense opwinding die trager verloopt dan wanneer je jonger bent.

Macht en leeftijd, wat voor relatie?

Ondanks het feit dat de leeftijd van een man vaak wordt genoemd als bepalend voor de afname van de erectiele functie, is die leeftijd in de meeste gevallen niet van belang. Wat zijn de jaren? Dit zijn slechts cijfers die gegevens bevatten over de levenservaring van het sterkere geslacht. Als het gaat om leeftijdsgebonden erectiestoornissen, zou het redelijker en juister zijn de biologische leeftijd in aanmerking te nemen. Om te begrijpen waar het hier om gaat, moet je de situatie met een voorbeeld bekijken. Twee mannen van dezelfde werkelijke leeftijd ondergaan een routine medisch onderzoek dat de volgende informatie oplevert: De eerste man heeft een rijke “infectiegeschiedenis”, heeft twee chronische aandoeningen, waaronder problemen met hart en bloedvaten en het zenuwstelsel. Zijn biologische leeftijd bleek 10 jaar ouder dan werkelijk. De andere man heeft geen “rijke geschiedenis”, geen chronische ziekte, zijn organen en interne systemen functioneren perfect. En de echte leeftijd is 6 jaar ouder dan de biologische leeftijd. Op basis hiervan kunnen we zeggen dat de werkelijke leeftijd niets te maken heeft met de erectiefunctie, en dan vooral de voltijdse functie ervan. De biologische leeftijd is het belangrijkst en de toestand van de erectie en de potentie hangen er hoofdzakelijk van af. We kunnen dus concluderen dat de erectiele functie afhangt van de algemene toestand van het lichaam en de gezondheidstoestand van de man, niet van de feitelijke leeftijd.

Hoe behoud je de kracht op oudere leeftijd?

De praktijk leert dat je van jongs af aan voor je leeftijd moet zorgen. Helaas hebben mannen met het ouder worden niet alleen positieve en negatieve ervaringen, maar ook chronische ziekten. Daarnaast hebben ondervoeding, roken, een zittende levensstijl, overmatig alcoholgebruik, besmettelijke en seksueel overdraagbare ziekten in het verleden – al deze factoren hebben invloed op de kracht. Als dit niet op jonge leeftijd wordt opgemerkt, zal een persoon dichter bij de ouderdom alles volledig voelen. Dus je moet voor je gezondheid zorgen. Preventie van mannelijke kracht omvat de volgende punten: Vroege behandeling van de ziekte. Regelmatige bezoeken aan de uroloog. Evenwichtige en verstandige voeding. Lichamelijke activiteit. Gewoon intiem leven. Verwerp slechte gewoonten. Er is zeker geen enkele formule die alle leden van het sterkere geslacht, zonder uitzondering, zal helpen om hun seksuele potentie tot op hoge leeftijd te behouden. Maar als je in je tienerjaren goed voor je gezondheid zorgt, is de kans op impotentie na je zestigste tot nul gereduceerd.

Ziekten die leiden tot impotentie

Ziekten die leiden tot impotentie

In de medische praktijk is er een enorme lijst van aandoeningen die het vermogen van de man in bed negatief beïnvloeden. Prostatitis wordt gekenmerkt door ontstekingsprocessen in de prostaatklier, die de seksuele functie aanzienlijk belemmeren. De ontstekingsprocessen zullen onvermijdelijk de bloedcirculatie in het bekkengebied negatief beïnvloeden, bijdragen tot veranderingen in de hormonale niveaus, en daarom zal een erectie op 60-jarige leeftijd zwak en traag zijn. Om de ziekte te voorkomen is het noodzakelijk om uw gezondheid in de gaten te houden, de bestaande ziekte tijdig te behandelen. De volgende aandoeningen beïnvloeden de kwaliteit van de erectie: hart- en vaatziekten, aandoeningen van het urogenitale systeem. Diabetes mellitus (chronische hyperglykemie verstoort de bloedcirculatie), hoge bloeddruk. Adenoom van de prostaat, prostaattumoren. Seksueel overdraagbare aandoeningen, AIDS, HIV. Als gevolg van aambeien en andere darmziekten neemt de kans op het ontwikkelen van erectiestoornissen bij mannen vele malen toe, omdat deze ziekten de bloedsomloop in het bekken en de longen verstoren. Impotentie kan worden veroorzaakt door neurologische aandoeningen, multiple sclerose, de ziekte van Peyronie, verworven penismisvorming en andere ziekten. Als een man last heeft van erectiestoornissen, moet je kijken naar de oorzaken die ertoe geleid hebben, niet naar de gevolgen.

About the Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may also like these

X