Slechte erectie hoe te behandelen

Slechte erectie hoe te behandelen

Seksuele disfunctie behoort tot de categorie “onaangename” ziekten, die zich niet verspreiden. Mannen schamen zich om een soortgelijk probleem toe te geven, dus in geval van erectiestoornissen stellen zij het contact met een arts vaak uit. Deze symptomen mogen echter niet worden genegeerd, want ze kunnen wijzen op de ontwikkeling van ernstige ziekten. Waarop moet worden gelet, wat de oorzaken zijn van slechte erecties en wat in dergelijke gevallen helpt, zal het onderzoek uitwijzen.

Een slechte erectie kan het gevolg zijn van zenuwstoornissen en kan wijzen op ernstige problemen in het genitale gebied. Alle oorzaken van een slechte erectie kunnen in twee groepen worden verdeeld. De eerste zijn psychologische factoren en de tweede zijn fysiologische factoren. Psychologische oorzaken zijn stress, chronische vermoeidheid, “falen van verwachtingen syndroom”, depressief syndroom, neurotische stoornissen, enz. Op basis van medische statistieken kunnen we zeggen dat het “expectation failure syndrome” niet zeldzaam is, maar heel gewoon in het moderne levenstempo. Als een man eenmaal een mislukking heeft gehad, zullen alle vertegenwoordigers van het sterkere geslacht deze situatie niet snel vergeten, mentaal zal hij er voortdurend op terugkomen, wat het probleem alleen maar verergert. Als een man een partner heeft die het begrijpt, kan deze aandoening vanzelf worden opgelost, het belangrijkste is dat een man in zichzelf gelooft en na verloop van tijd zal zijn seksleven verbeteren. In geval van fysiologische problemen is medische correctie noodzakelijk. Een slechte erectie kan voorkomen in de volgende gevallen: Pathologie van het cardiovasculaire systeem. Aanwezigheid van diabetes. Aandoeningen van de hersenen en het ruggenmerg. Hormonale insufficiëntie in het lichaam verwijst meestal naar verschillende endocriene stoornissen. Daardoor leidt het innemen van sterke drugs niet tot een erectie. Zittende levensstijl, zwaarlijvigheid, roken en alcoholmisbruik, drugsgebruik. Ziekten van het klierorgaan. In de medische praktijk zijn er gevallen waarin een zwakke erectie wordt vastgesteld als gevolg van symbiose om psychologische en fysiologische redenen.

Oorzaken van erectiestoornissen 

Oorzaken van erectiestoornissen 

De “alarmbel” bij erectiestoornissen bij mannen is als een van de vier pogingen tot geslachtsgemeenschap eindigt in “falen”. Natuurlijk moet u geen aandacht besteden aan gevallen waarin een verminderde erectie wordt veroorzaakt door stress, alcoholmisbruik en bijwerkingen na het innemen van bepaalde groepen medicijnen. Voor veel voorkomende problemen is het de moeite waard contact op te nemen met een androloog.

De belangrijkste redenen voor een verminderde erectie:

 • Nerveuze problemen, depressie, mentale druk, intense stress.
 • Chronische vermoeidheid, ernstige fysieke of mentale stress.
 • Verstoring van de signaaloverdracht van zenuwvezels in het ruggenmerg en de hersenen.
 • Schildklierziekte, hormonale veranderingen.
 • Diabetes mellitus, hart- en vaatziekten.
 • Ontstekingsprocessen in het urogenitaal systeem, prostaat, seksueel overdraagbare aandoeningen.
 • Slechte levensstijl, slechte gewoontes, gebrek aan geschikte lichaamsbeweging.
 • Psychologische angst voor seksueel falen.

Redenen voor erectiestoornissen zijn natuurlijk de leeftijd en de verergering van chronische ziekten. Als een dergelijke pathologie zich manifesteert vóór de leeftijd van 40-45 jaar, en met een sterke afname van de erectie, moet u absoluut een uroloog raadplegen voor een succesvol herstel.

Behandelingsmethoden

Behandelingsmethoden

Bij erectiestoornissen moeten de oorzaken worden gezocht in de fysiologische en psychologische toestand van de patiënt. Een laboratoriumonderzoek van het urogenitale systeem op latente infecties is nuttig, vooral wanneer er een voorgeschiedenis is van prostatitis, seksueel overdraagbare aandoeningen of soortgelijke aandoeningen. Zelfbehandeling, het gebruik van traditionele medicijnen en de nog wonderbaarlijke adviezen van genezers en andere genezers zijn hier volledig overbodig. Erger nog, er wordt kostbare tijd verspild aan dergelijk zelfbedrog, wat leidt tot een verslechtering van de toestand en de overgang van de ziekte naar een chronische vorm.

Belangrijk! De behandeling van erectiestoornissen moet alomvattend zijn, met inbegrip van de nodige psychologische ondersteuning.

Welke behandelingen worden gebruikt:

 • Medische therapie. Zorg voor afstemming met uw arts. Er worden geneesmiddelen met een ander werkingsspectrum gebruikt, zoals geneesmiddelen die de bloedcirculatie verbeteren. Wanneer een infectieziekte wordt vastgesteld, wordt een ontstekingsremmende behandeling uitgevoerd, een antibiotische behandeling kan noodzakelijk zijn.
 • Fysiotherapie, massage en therapeutische oefeningen. Een individueel gekozen reeks oefeningen zorgt voor voldoende lichaamsbeweging, helpt de vitaliteit van het voortplantingssysteem te verhogen en de bloedcirculatie te verbeteren. Het gebruik van schokgolftherapie en lokale negatieve drukbehandeling (LON) zijn doeltreffende methoden om de seksuele functie te herstellen.
 • Operatie. Ernstige pathologieën en onomkeerbare stoornissen van de bloedsomloop worden met succes door een operatie behandeld.

Preventie van verminderde erectie

Om erectiestoornissen bij mannen te voorkomen, worden slechte gewoonten, een evenwichtige voeding en voldoende lichaamsbeweging (vooral bij zittend werk) achterwege gelaten. Het is belangrijk tijdig comorbiditeiten vast te stellen en te behandelen, zonder alarmerende symptomen te negeren.

Predisponerende factoren.

Alle mannen moeten onthouden dat er risicofactoren zijn die de ontwikkeling van erectiestoornissen in de hand werken! Deze omvatten:

 • Verhoogd gewicht;
 • Leeftijd;
 • Roken en alcoholmisbruik;
 • Drugsgebruik;
 • Veel voorkomende depressieve aandoeningen;
 • Een fysiek zittende levensstijl;
 • Metabool syndroom en vetstofwisselingsstoornis;
 • Uitgesproken als beriberi;
 • Een aantal ongunstige omgevingsfactoren (straling, verschillende soorten straling, enz.).

Er zijn drie hoofdoorzaken van erectiestoornissen

Psychogeen – angst in verband met erectiestoornissen, bepaalde aandoeningen, psychische stoornissen, enz. wanneer geassocieerd met

Organisch – wanneer seksuele disfunctie ontstaat door bepaalde structurele veranderingen in de penis.

onderhandelen:

 • Vasculaire oorzaken (als gevolg van hoge bloeddruk, atherosclerose, diabetes mellitus, veneuze insufficiëntie, chirurgie, enz;
 • Neurologische oorzaken (door beroerte, multiple sclerose, diverse neuropathieën, tumoren, verwondingen, enz;)
 • Endocriene redenen (door laag testosterongehalte, hoog prolactinegehalte, schildklierafwijkingen, enz;)
 • Structurele oorzaken (als gevolg van trauma aan de penis, aangeboren afwijkingen, ziekte van Peyronie, kromming, priapisme, enz.)
 • Medisch – wanneer de erectiele functie verbetert wanneer u bepaalde medicijnen gebruikt (psychotrope medicijnen, antidepressiva, antihypertensiva, enz.).

Classificatie

Erectiestoornissen worden doorgaans onderscheiden naar hun ernst: geïsoleerde lichte; matige; matige of ernstige erectiestoornissen. Het is ook een algemeen aanvaarde classificatie en belangrijk vanwege de ontwikkeling van de ziekte:

 • Psychogeen – ongeveer 40% van de gevallen;
 • Biologisch – 30% van de gevallen;
 • Gemengd – 25% van de gevallen;
 • Zonder verklaring – 5% van de gevallen.

De waarschuwingssignalen van erectiestoornissen zijn onder andere:

 • Moeite met het starten en behouden van seksuele opwinding;
 • Zwakke erectie;
 • Gedeeltelijke of volledige afwezigheid van een ochtend erectie.

Andere soorten seksuele disfunctie bij mannen

Andere soorten seksuele disfunctie bij mannen

Seksuele disfunctie komt ook voor bij mannen die geen directe erectiestoornis hebben, maar hun levenskwaliteit niet aantasten. Er zijn verschillende soorten ejaculatiestoornissen. Het grootste ongemak, niet alleen voor een man maar ook voor een vrouw, komt voort uit een snelle zaadlozing. Het onvermogen om kwaliteitsvolle geslachtsgemeenschap te hebben, leidt tot psycho-emotionele stress en zelfs tegenzin in seks. Pijnlijke en ernstige ejaculatie komt minder vaak voor, maar tast ook de levenskwaliteit aanzienlijk aan. Door verschillende neurologische ziekten kan een ejaculatiesyndroom ontstaan – het onvermogen om zelfstandig tot een orgasme en ejaculatie te komen. Langdurige retrograde ejaculatie – het terugvloeien van sperma in de blaas tijdens een orgasme kan ontstaan na een prostaatoperatie en het gebruik van bepaalde medicijnen. Een van de meest voorkomende schendingen van het seksuele leven is een gebrek aan seksueel verlangen, libido. Een verminderd libido kan worden veroorzaakt door neuro-emotionele overbelasting, lichamelijke vermoeidheid en bijkomende ziekten van het lichaam, hormonale stofwisselingsstoornis. De meeste van deze afwijkingen worden succesvol en veilig behandeld. Om de ontwikkeling van secundaire psychologische afwijkingen te voorkomen, is het belangrijk dat deze snel worden gecorrigeerd.

Diagnose

Bij de diagnose van erectiestoornissen is het van groot belang de ernst ervan vast te stellen. Het is ook noodzakelijk de oorzaak van de stoornis te onderzoeken, om de ziekte te identificeren die de verslechtering van de erectie heeft veroorzaakt. De aan- of afwezigheid van andere seksuele stoornissen (verminderd libido, ejaculatie- en orgasmestoornissen) moet worden vastgesteld.

Psychogene disfunctie is vaak een verrassing. Tegelijkertijd blijft de normale ochtend erectie gehandhaafd. Er zijn vaak problemen in een relatie met psychogene stoornissen. In dit geval treden erectiestoornissen alleen onder bepaalde omstandigheden op en onder andere omstandigheden – seksuele activiteit is normaal.

In het geval van organische erectiestoornissen is het tegenovergestelde waar. De problemen verschijnen geleidelijk, met een verminderde of afwezige ochtend erectie. In dit geval blijft een goed seksueel verlangen meestal behouden. De kwaliteit van de geslachtsgemeenschap lijdt bijna altijd onder elke partner en in verschillende situaties. Als de eerste alarmerende symptomen optreden – gebrek aan seksueel verlangen en zwakke erectie – moet u contact opnemen met een androloog.

Om bezorgd te zijn

Alvorens met de behandeling te beginnen, wordt alle patiënten aangeraden risicofactoren voor erectiestoornissen zoveel mogelijk uit te sluiten. Het is belangrijk om levensstijl en seksueel gedrag te normaliseren. Een belangrijke stap is het oplossen van het probleem van de mogelijkheid om ingenomen medicijnen die een erectie kunnen belemmeren, in te trekken of te vervangen. Neurologische en cardiologische problemen worden geëlimineerd met behulp van naaste deskundigen, met name een psychotherapeut. Artsen raden deze patiënten aan een seksuoloog en een psycholoog te raadplegen – dit zal hen helpen elkaar te begrijpen, te ontspannen en te vertrouwen.

Afhankelijk van de oorzaak van de ziekte zijn er ook behandelmethoden. Als een behandelbare oorzaak van erectiestoornissen wordt gevonden, moet die worden weggenomen.

Er zijn stappen in de conservatieve behandeling van erectiestoornissen

In eerste instantie worden zo nodig erectiemiddelen (met name fosfodiësterase type 5-remmers) gebruikt. Bij androgeendeficiëntie – geneesmiddelen die het testosterongehalte verhogen. Injecteerbare en transdermale vormen van testosteron worden gebruikt bij androgeenvervangingstherapie. Het geneesmiddel, de dosis, de toedieningsweg en de duur van de kuur worden individueel gekozen. De geneesmiddelen uit deze groepen mogen alleen volgens de instructies van uw arts worden ingenomen. Anders zijn ernstige bijwerkingen mogelijk. Bij psychogene stoornissen is psychoseksuele therapie een belangrijke stap in de eerste lijn van behandeling.

Als een voorschrift niet mogelijk is of als de patiënt geen medicijnen wil gebruiken, wordt in de eerstelijns fysiotherapie lokale vacuümtherapie aanbevolen. De essentie van de methode is dat de penis in een speciale zuiger wordt geplaatst waar een vacuüm wordt gecreëerd door een vacuümpomp. Dit leidt tot een toename van de bloedstroom naar de penis, wat resulteert in een erectie. Om een erectie te behouden, wordt een speciale compressiering aan de basis van de penis geplaatst om de uitgang van de aderen te beperken.

De tweede fase van de behandeling omvat de intra-caverneuze of intra-urethrale toediening van vasoactieve stoffen. Het wordt gebruikt bij afwezigheid van het effect van medicijnen. De effectiviteit en kwaliteit van een erectie is vrij hoog. Deze behandelmethode heeft contra-indicaties en bijwerkingen.

Operatie

Als conservatieve behandeling geen effect heeft, wordt zo nodig een chirurgische behandeling van erectiestoornissen toegepast. Vasculaire chirurgie wordt aanbevolen voor patiënten met laesies in de penisslagaders die de bekkenorganen voeden. Als alle andere methoden voor erectiestoornissen falen, en de patiënt aandringt op een radicale oplossing voor zijn probleem, worden eileiders met halfstijve prothesen of hydraulische implantaten die een erectie nabootsen, aanbevolen. Het aantal tevreden patiënten na penisprothesen bedraagt meer dan 80%.

Preventie

U kunt het risico van erectiestoornissen verminderen. Om dit te doen, raden artsen aan:

 • Adequate voeding.
 • Slechte gewoonten (alcohol- en tabaksgebruik) verminderen en uitbannen.
 • Een regelmatig seksleven.
 • Gezonde levensstijl, waaronder rust en actieve lichaamsbeweging.
 • Gewichtscontrole en correctie.
 • Controle en aanpassing van glucose en lipiden in het bloed.
 • Het wordt aanbevolen dat de patiënt wordt gevolgd door een uroloog en een androloog.

About the Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may also like these

X