Wanneer begint een erectie?

Wanneer begint een erectie

Veel ouders zijn geschokt door de erecte penis van hun kleine jongen, omdat het voor volwassenen een teken van puberteit is. Een erectie bij mannen kan echter om verschillende redenen optreden. Bovendien komt dit verschijnsel relatief vaak voor en wijst het volgens artsen op een normale ontwikkeling van het kind.

Op welke leeftijd krijgen mannen een erectie?

Op welke leeftijd krijgen mannen een erectie?

Erecties bij jongens vóór de puberteit kunnen om verschillende redenen voorkomen (afhankelijk van de leeftijd). Elk geval moet afzonderlijk worden beoordeeld.

Kinderjaren

De eerste erectie bij een jong kind is geen pathologie, maar een normale ontwikkeling van het zenuwstelsel (verhoogde activiteit van de wervelkolom). Deze aandoening ontstaat meestal door jeuk in het perineum, die optreedt tegen een achtergrond van irritatie of prikkelwarmte. Daarom is het belangrijk om de hygiëne te handhaven. Soms wordt een erectie in de kindertijd beïnvloed door bepaalde kenmerken van de relatie van ouders en vrienden met het kind, die te veel aandacht besteden aan de pasgeborene.

Kinderjaren

Op de leeftijd van 1 jaar kan deze aandoening optreden om redenen die geen verband houden met fysieke opwinding. Onder hen: overvolle blaas. De coördinatie van de blaas- en penisspieren wordt uitgevoerd door gebieden in de hersenen die dicht bij elkaar liggen. En wanneer het signaal vanuit de blaas wordt gevuld, beïnvloedt de prikkel ook de spieren van de penis, die verantwoordelijk zijn voor de spanning ervan. Een mechanische schok (bv. bij het wassen) doet de spieren van de heup en het corpus cavernosum samentrekken en veroorzaakt zo een erectie. In zeldzame gevallen kunnen erecties bij jonge mannen worden veroorzaakt door een infectie van het lichaam met bepaalde soorten parasieten. De liezen en dijken van een kind kunnen geïrriteerd raken door het dragen van ongemakkelijke, nauwsluitende kleding of een luier. Jonge kinderen proberen het reflexmatig te verwijderen met druk op het bekken. In dit stadium zijn de spieren van het bekken gespannen, neemt de bloedstroom toe en kan de penis worden uitgerekt. Dit is een signaal voor de moeder dat de baby ongemakkelijke kleren draagt. Een erectie op deze leeftijd verdwijnt snel vanzelf, zodra de irriterende factor verdwijnt. Als de ouders merken dat de penis lange tijd niet verdacht afneemt, is het noodzakelijk een arts te raadplegen. Een dergelijk verschijnsel kan wijzen op een beschadiging in het lichaam van het kind. Mogelijke pathologieën in de vroege kinderjaren zijn: aangeboren verstoring van de ontwikkeling van het urogenitale systeem; ontsteking van de testikels, blaas, darmen; aandoeningen van het zenuwstelsel; worminfecties; stoornissen van de bloedsomloop; infectie van de voorhuid. De diagnose wordt gesteld door een kinderarts bij het eerste onderzoek (een volledig onderzoek is zelden nodig). Het is niet toegestaan om in dergelijke gevallen zelfstandige maatregelen te nemen: bijvoorbeeld het aanbrengen van warme of koude tegels. Dit kan de baby schaden of de diagnose bemoeilijken.

Seksuele ontwikkeling van jongens

Seksuele ontwikkeling van jongens

De seksuele (of adolescente) ontwikkeling van jongens begint op de leeftijd van 9-12 jaar. De eigenlijke mannelijke kenmerken ontwikkelen zich in 2-5 jaar. Jongens worden ongeveer twee keer zo laat ongesteld als meisjes.

Oudere jeugd

De situatie verandert als het kind 5-6 jaar oud is. Gedurende deze tijd begint ze anders te zijn, anders dan het meisje, en in deze context begint ze haar lichaam te onderzoeken. Het genitale gebied is het gebied dat de meeste aandacht krijgt op deze leeftijd. Het wordt de belangrijkste oorzaak van erecties bij 5-jarige jongens. Vanuit medisch oogpunt wordt een erectie niet beschouwd als een oorzaak van seksueel verlangen op deze leeftijd, omdat de mannelijke organen zich pas op 10-12-jarige leeftijd ontwikkelen: geslachtsklieren, testikels waar spermatozoa worden gevormd, enz.

Erectiestoornissen bij kinderen

Een van de zeldzame erectiestoornissen bij jonge jongens is priapisme. Het uit zich in een langdurige erectie. Er zijn twee vormen van deze aandoening: ischemisch, waarbij de doorstroming van veneus bloed uit het gezwollen gebied moeilijk is; de caverneuze stammen zijn niet ischemisch als ze gevuld zijn met arterieel bloed. De exacte oorzaken van de aandoening zijn niet vastgesteld. De meeste artsen geloven dat priapisme bij kinderen wordt veroorzaakt door een bloedziekte zoals sikkelcelziekte of kanker. Factoren die leiden tot de ontwikkeling van de ziekte zijn: centrale en perifere NS-disfunctie; aangeboren pathologie van het voortplantingssysteem; hersen- of ruggenmergletsel; nierfalen; diabetes; vergiftiging met drugs, alcohol, dierlijk gif.

U mag de verplichte regelmatige afspraken met uw arts niet negeren. Dit spoort pathologische processen of ontwikkelingsstoornissen in een vroeg stadium op en voorkomt de voortgang ervan. Ouders moeten zich ook geen zorgen maken als er tijdens de adolescentie na een jaar of twee hormonale veranderingen optreden. Dit is de norm. Als u echter tussen uw 15e en 16e jaar erectieproblemen hebt, moet u contact opnemen met een uroloog of androloog.

Symptomen van de puberteit:

Symptomen van de puberteit:

Veel veranderingen in je uiterlijk zijn zichtbaar: snelle groei, je bent fysiek sterker, je schouders zetten uit. En de genitaliën groeien, hun kleur verandert, haargroei verschijnt. Dit suggereert dat er een proces in hen is begonnen.

Je stem is veranderd, soms voel je je vreemd door de geluiden die je maakt. Het klinkt alsof je stem breekt, maar dat is niets, de echte mannenstem ontwikkelt zich ergens in 2 jaar. Het houdt verband met veranderingen in de keel.

Er begint haar te groeien op de handen, voeten, oksels en rond de geslachtsdelen. Er groeit haar op het gezicht – snor, baard. Sommigen hebben meer haar, anderen minder, het is een unieke variatie. Het kan nieuw voor je zijn – borsten kunnen zachter worden, gevoelloos, de huid eromheen wordt donkerder. Soms voelt het alsof de botten pijn doen. En de huid op mijn gezicht – ernstige problemen – ACNE! Op de meest zichtbare plaats en op het meest ongelegen moment.

Deze veranderingen in je lichaam zullen doorgaan tot je een volwaardige volwassene bent. Iedereen merkt deze veranderingen – u merkt ze zelf en anderen ook. Tegelijkertijd ervaar je nieuwe gevoelens en emoties. Je gedachten en karakter kunnen tegenstrijdig zijn. Maak je geen zorgen, daarom heet deze periode de overgangsperiode. Tijdens de overgangsperiode verander je geleidelijk van een jongen in een man. Het is moeilijk om je aan te passen aan de nieuwe veranderingen. Ook zijn de hormonen langzaam aan het “werken” in je lichaam.

Mannelijke hormonen

Testosteron is een hormoon dat in de testikels wordt geproduceerd. Bijna alle veranderingen die op deze leeftijd in je lichaam optreden zijn er het gevolg van. De biosynthese van de hormoonproductie en -afgifte vindt plaats onder controle van de hypofyse.

Het zien van erotische dromen in een droom betekent een zwelling van de penis. Dit zijn normale gebeurtenissen en vereisen geen onderhoud. Zulke vroege dromen veroorzaken angst omdat je er niet altijd klaar voor bent.

De belangstelling voor het andere geslacht ontwikkelt zich, de eerste liefde ontstaat en de houding tegenover meisjes verandert.

Wat betekenen natte dromen?

In de adolescentie merken tieners een natte plek op hun ondergoed, pyjama of lakens nadat ze ‘s morgens wakker zijn geworden. U beseft dat deze vlek niet door uw nalatigheid kan zijn veroorzaakt. En dan vraag je jezelf af: wat is er aan de hand?

Ik probeer uit te leggen…

Punten – het resultaat van “natte dromen” (“engelendromen”) is normaal, maar tieners schamen zich er vaak voor. Natte dromen worden ook wel nachtelijke afscheidingen genoemd. Tijdens de slaap komt geëjaculeerd sperma (sperma) vrij uit de penis. Gewoonlijk komen “natte dromen” voor tijdens slaap erotische scènes, “natte dromen” beginnen voor te komen tijdens de adolescentie. Wanneer het lichaam meer testosteron produceert. Hoewel sommige mannen zich misschien schamen of zelfs schuldig voelen over wat er is gebeurd, moeten zij leven met het idee dat dromen niet gecontroleerd kunnen worden (d.w.z. dat er niets aan gedaan kan worden om een van beiden zo te laten lijken). De meeste tieners ervaren dit als ze opgroeien tot jonge volwassenen.

Erectie … Wat is het?

Tieners hebben soms een volkomen normale erectie om het mannelijk lichaam te laten functioneren.

Erectiel – een versnelde toestand van de penis veroorzaakt door een verhoogde bloedstroom naar de vrij uitzettende holtes (schimmellichamen) van de penis. Gewoonlijk neemt als gevolg van een erectie het volume van de penis toe en stijgt het horizontaal ten opzichte van het lichaam.

Deze aandoening verdwijnt vanzelf na de zaadlozing – lozing van sperma uit de plasbuis (het kanaal aan het “uiteinde” van de penis).

Soms ejaculeren mannen ‘s nachts terwijl ze slapen. Soms zijn er meerdere nachtelijke erecties in één fase. De zogenaamde REM-uni.

Wat veroorzaakt een erectie?

Je hebt je misschien afgevraagd: “Wat is het mechanisme van de erectie of waar komt het sperma vandaan?”

Laten we proberen deze problemen samen op te lossen.

Onder de penis bevindt zich een musculoskeletale zak die het scrotum wordt genoemd. Binnenin is het verdeeld in twee holtes die elk een testikel bevatten. De testikels zijn de mannelijke geslachtsklieren die voortdurend sperma produceren (sperma is de mannelijke voortplantingscel).

Je hebt je misschien afgevraagd waarom de testikels er zo onverzorgd en kwetsbaar uitzien. Het antwoord is dat de testikels een bepaalde constante temperatuur nodig hebben (twee graden onder lichaamstemperatuur) om sperma te produceren.

Plaatsing in het scrotum in plaats van in het lichaam vergemakkelijkt de beademing, omdat de verhoogde temperatuur de spermaproductie zal verminderen.

Als de omgevingstemperatuur laag is (koud weer, zwemmen in koud water), kunnen de testikels in de buikholte worden getrokken om de hierboven besproken constante temperatuur te handhaven. Wees daarom niet bang als je uit het koude water komt… nee, je verloor ze niet, alleen de testikels gingen diep in het lichaam om het temperatuurverschil te compenseren.

De testikels zijn niet precies hetzelfde, er zijn verschillen in grootte of positie tussen hen. Maar als het verschil in grootte aanzienlijk is of als er maar één testikel is, dan is dit een medische aandoening waarvoor onderzoek en behandeling nodig zijn. Regelmatig palperen van de testikels voorkomt elke afwijking, want een onopgemerkte afwijking kan tot ernstige problemen leiden.

Spermavocht is het resultaat van de activiteit van verschillende klieren. De kuiper produceert het smeervocht, het sperma, de productie en rijping van sperma, en de Sertoli cellen, de zaadklieren en de prostaat produceren het zaadvocht dat het sperma beschermt en ook een goede “drager” is.

Het glijmiddel dat tijdens de opwinding lekt, is bedoeld om de wrijving te verminderen, maar wees je er ook van bewust dat zelfs als het vocht dat je afscheidt geen sperma is, het sperma kan bevatten, wat een onaangename verrassing zal zijn als je niet snel klaarkomt. wordt niet beschermd door de vader en het condoom.

Het is onmogelijk te zeggen wat de norm is wat betreft het aantal erecties bij een jongen. Sommige komen meerdere keren per dag voor, andere niet. Het wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen die variëren met leeftijd, puberteit, activiteitsniveau en zelfs slaapduur.

Naarmate je ouder wordt, worden je hormonen “rustiger” en neemt het aantal onverwachte erecties en “natte” dromen af.

About the Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may also like these

X