Wat een erectie zou moeten zijn

Wat is een erectie?

Mannen vragen vaak: “Wat is een normale erectie? En hoe kunnen we de kwaliteit ervan verbeteren? Dat is volkomen terecht, want de toestand van de erectie kan worden beschouwd als een indicator van de lichamelijke gezondheid en het geestelijk evenwicht van de man.

Er zijn 2 soorten erecties: spontane en adequate. Als een erectie optreedt in aanwezigheid van standaard seksuele prikkels, in een intieme omgeving, wordt deze als adequaat beschouwd. Een erectie die optreedt zonder erotische sfeer of prikkels voor gemeenschap wordt spontaan genoemd. Dit gebeurt vaak vlak na het ontwaken in de ochtend, als gevolg van een hoog testosterongehalte in het bloed.

Wat is een erectie?

Wat is een erectie?

Het is geen geheim dat een man een erectie nodig heeft voor volledige geslachtsgemeenschap. Deze term moet worden begrepen als de vergroting en verharding van de penis als gevolg van de instroom van bloed in het holle lichaam en de langzame doorstroming ervan. Seksuele stimulatie van verschillende soorten kan een erectie opwekken – visueel, auditief, tactiel, enz.

Verschillende groepen factoren kunnen een erectie beïnvloeden:

 • Fysiologisch;
 • Psychologisch;
 • Emotionele processen.

Tijdens opwinding werken bepaalde spieren in de penis en zenuwuiteinden die signalen naar de hersenen en het ruggenmerg sturen. Tijdens de opwinding stroomt het bloed actief door de holle lichamen en door bepaalde spieren is de veneuze uitstroom even geblokkeerd. Dit is een noodzakelijke verticale voorwaarde voor geslachtsgemeenschap.

Soorten erecties:

Erectie (van lat. Erectus – staand) – toename van het volume van de penis en verharding ervan. Dit komt door de bloedtoevoer naar de penis. Er zijn verschillende soorten erecties:

1. Reflex. Dit gebeurt als je de penis aanraakt of stimuleert. Spontaan. Deze erectie treedt meestal op tijdens de slaap (vijf of zes keer), en komt voor bij mannen van alle leeftijden, zelfs in de pre-natale leeftijd.

Men denkt dat dit type erectie nodig is om de zuurstofverzadiging van de penis te verbeteren. 3. Psychogeen. Zo’n erectie komt alleen voor bij mannen! Het wordt veroorzaakt door vele prikkels, bijvoorbeeld

Horen (spannende spraak, muziek, ademhaling)

Geur (geur van parfum, huid, haar) Aanraking (massage, erogene zones) Verbeelding (gedachten, fantasieën, herinneringen) Visie (naaktheid) Smaak. Vrouwen reageren in mindere mate op geestelijke beïnvloeding dan mannen. De aanblik van naakte vrouwelijke genitaliën zal bijna alle mannen opwinden, en de aanblik van een naakte penis zal bij de meeste vrouwen geen seksuele sensatie veroorzaken.

Bij mannen met een laag testosterongehalte in het bloed neemt het aantal nachtelijke erecties af. En aangezien bekend is dat het testosterongehalte pas in de diepe slaapfase wordt hersteld en verhoogd, is de behoefte aan gezonde slaap begrijpelijk – minstens 6 tot 8 uur per dag!

Een condoom kan een erectie aanzienlijk verzwakken. Maar niet alle mannen. Uit een recente studie, gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine, blijkt dat erectiestoornissen bij sommige mannen verband houden met condoomgebruik. Dit betekent echter niet dat anticonceptie moet worden afgeschaft.

Enkele problemen met erectiestoornissen Meer dan 150 miljoen mannen wereldwijd hebben last van onstabiele erecties.

Als het disfunctioneren het gevolg is van psychische problemen, met wie moet u dan contact opnemen?

Als de uroloog een organisch probleem uitsluit, moet de patiënt een seksuoloog raadplegen. Zijn taak is het vinden van de oorzaken van de disfunctie en het herstellen van de erectie.

Verschillende ziekten en aandoeningen kunnen de ontwikkeling van erectiestoornissen veroorzaken. Maar meestal treden machtsproblemen op tegen de achtergrond van psychogene factoren.

Waarom een psychologisch probleem zich ontwikkelt:

 1. Eerste ontmoeting syndroom. Potentieproblemen ontstaan door hoge opwinding tijdens seks met een nieuwe partner.
 2. Mislukking van de eerste seksuele ontmoeting. De eerste mislukking leidt vaak tot de ontwikkeling van problemen in het seksuele leven.
 3. Gebruik een condoom. Veel mannen hebben veel stress bij het gebruik van een condoom.
 4. Kindertrauma’s, slechte seksuele voorlichting.
 5. Angst voor teleurstelling of ontevredenheid over de partner.
 6. Ontevredenheid over de grootte van de penis. Mannen zijn er zeker van dat dit feit de kwaliteit van het seksuele leven beïnvloedt. Maar dat doet het niet.
 7. Desinteresse, spot met een vrouw.

Seksuele impotentie komt voor tegen een achtergrond van frequente stress, depressie.

Wat moet je doen om een erectie te behouden? 

U moet begrijpen dat er bepaalde oorzaken zijn die tot problemen kunnen leiden. Het is belangrijk om goed naar je eigen gezondheid te kijken. Risicofactoren zijn diabetes mellitus, obesitas, hart- en vaatziekten, roken, een hoog cholesterolgehalte en een sedentaire levensstijl. Obesitas en diabetes zijn altijd problemen met geslachtshormonen, het risico van het ontwikkelen van atherosclerotische plaques in de aderen van de penis. De hormoonspiegels bij mannen die aan lichaamsbeweging doen zijn hoger. Voeding is uiterst belangrijk. Snelle koolhydraten (voedingsmiddelen met een hoge glycemische index) – snoep, gebak, fastfood, frisdranken – moeten worden beperkt. Voldoende inname van plantaardige vezels, omega-vetzuren, vitaminen, sporenelementen en dierlijke vetten is noodzakelijk.

Kan het onderbreken van geslachtsgemeenschap leiden tot erectiestoornissen?

Als we het hebben over het type anticonceptie, dat de zogenaamde anticonceptie wordt genoemd, dan bestaat dit probleem niet wanneer orgasme en ejaculatie plaatsvinden tijdens masturbatie. Als orgasme en ejaculatie uitblijven, kan dit leiden tot problemen, de ontwikkeling van een stagnerende prostaat en de ontsteking ervan.

Als je al een erectiestoornis hebt, is het dan blijvend of kan het behandeld worden?

Als je al een erectiestoornis hebt, is het dan blijvend of kan het behandeld worden

De oorzaak van de aandoening zal moeten worden gevonden. In sommige gevallen wordt het zeer succesvol behandeld. Vooral als het gepaard gaat met bepaalde hormonale veranderingen. Ook hier wordt al gebruik gemaakt van hormoontherapie, als dit het gevolg is van de leeftijd, of van de hervatting van de hormoonproductie. In gevallen waarin de vaatopening is verstoord, worden geneesmiddelen gebruikt om de bloedvaten in de penis te vergroten. Het is bekend geworden, maar nog steeds een commerciële naam.

Bij erectiestoornissen, welke andere aandoeningen kan een man verwachten?

Eigenlijk een interessante zaak die momenteel actief wordt bestudeerd. Het komt ook voor in de westerse literatuur, en in ons land. Erectiestoornissen zijn een voorloper van hart- en vaatziekten. De meest voorkomende oorzaak van erectiestoornissen is echter atherosclerose. Atherosclerose is een systemische ziekte en ontwikkelt zich niet alleen in de vaten van de penis, maar bijvoorbeeld ook in de vaten van het hart en de hersenen. Aangezien de diameter van de aderen in de penis ongeveer twee millimeter is, in de hartspier – ongeveer 5 millimeter en in de hersenen – ongeveer 7 millimeter, zal hij bij dezelfde ontwikkeling van het probleem vooral last hebben van een erectie.

Er is dus een zeker paradigma dat mensen die erectieproblemen hebben over een paar jaar problemen kunnen verwachten met de bloedtoevoer naar de hartspier, coronaire hartziekten, een hartaanval. Een paar jaar later kunt u problemen krijgen met de bloedtoevoer naar de hersenen, met als uiterste een beroerte. Als een patiënt met erectiestoornissen wordt geïdentificeerd en een preventieve behandeling wordt gestart, kan de sterfte door hartaanvallen en beroertes aanzienlijk worden verminderd.

Op welke leeftijd is een stabiele erectie de norm?

Een man moet een normale erectie hebben tot zijn laatste adem. Momenteel zijn er allerlei behandelingsmogelijkheden. Hoe eerder iemand het probleem oplost, hoe gemakkelijker het te genezen is. Als hij 10 jaar na zijn laatste erectie komt, zal niets anders dan een prothese hem redden.

Symptomen van erectiestoornissen

Symptomen van erectiestoornissen

De klinische verschijnselen van erectiestoornissen zijn specifiek, zodat het voor artsen niet moeilijk is een differentiële diagnose te stellen.

Hoe begrijp je dat je impotentie hebt:

 • Verminderd of volledig gebrek aan seksueel verlangen;
 • Voortijdige ejaculatie – een man kan het ejaculatieproces niet controleren;
 • Trage erectie, zelfs bij stimulatie;
 • Verminderde gevoeligheid tijdens seks, vage orgasmes;
 • Na het ontwaken, is de penis in een niet-erecte toestand.

Erectiestoornissen zijn niet alleen impotentie. Het langdurige verblijf van de penis in een opgewonden toestand wordt beschouwd als een pathologie. De ziekte heet priapisme en gaat gepaard met pijn in de genitaliën.

Hoe een erectie te herstellen

Als u krachtproblemen heeft, moet u een uroloog raadplegen. Na het onderzoek zal de arts de oorzaken van erectiestoornissen vaststellen en u vertellen hoe u impotentie kunt behandelen. Bovendien moet u misschien een endocrinoloog, een cardioloog of een psychotherapeut raadplegen.

Zo verbeter je je erectie:

 1. Neem vitaminecomplexen om de gezondheid van mannen te verbeteren. B-vitaminen, ascorbinezuur, magnesium, selenium en zink zijn nodig voor een goede erectie.
 2. Vermijd stressvolle situaties.
 3. Neem minstens 7 uur slaap.
 4. Geef slechte gewoontes op.
 5. Oefening. Om te beginnen ‘s ochtends minstens 30 minuten wandelen.
 6. Eet eiwitten, groenten en fruit. Gebakken, zoute en vette voedingsmiddelen hebben een negatieve invloed op de conditie van de bloedvaten, wat leidt tot krachtproblemen.
 7. Als je overgewicht hebt, moet je daar vanaf.
 8. Diversifieer uw seksleven, maar niet ten koste van frequente wisselingen van seksuele partners.
 9. Lichaamsbeweging moet matig zijn. Overwerk en een zittende levensstijl zijn even schadelijk voor de gezondheid van mannen.

Als de erectie is verdwenen, moet de keuze van de stimulerende middelen zorgvuldig worden overwogen. De meeste geneesmiddelen hebben veel contra-indicaties en bijwerkingen en zijn verslavend. De geneesmiddelen nemen de oorzaken van de impotentie niet weg, maar hebben een tijdelijk stimulerend effect. Impotentiebehandeling wordt uitgevoerd in ons gezondheidscentrum. Maak een afspraak voor het eerste consult.

Gebrek aan erectie is een reden om een arts te raadplegen. Bij chronische impotentie ontwikkelen zich urethritis, prostatitis, cystitis, adenomen en prostaatkanker.

Erectie en natte dromen

Gedurende de nacht en de vroege ochtend kan de erectie van de mannelijke geslachtsorganen worden opgeheven door onvrijwillige ejaculatie, en dit verschijnsel wordt emissie genoemd. Natte dromen komen voor bij jonge mannen tijdens de periode van hyperseksualiteit, of bij volwassen mannen als zij geen normaal seksleven leiden en niet masturberen. Een natte droom kan ook optreden als de man het ‘s avonds te warm heeft en de afscheiding uitblijft. Nachtmerries en natte dromen in de ochtend zijn een soort ventiel dat de seksuele prikkelbaarheid van een man vermindert als hij een sterke seksuele constitutie en verlangen heeft. In de regel heeft een man een erotische droom met passende scènes, waarbij opwinding en ejaculatie optreden. Natte dromen en ochtend erecties moeten worden behandeld als normale omstandigheden voor een gezond mannelijk lichaam. Helaas wordt in ons land weinig aandacht besteed aan seksuele voorlichting van jongeren, zodat zij bang zijn of zich schamen voor ochtend erecties en natte dromen, vooral als de moeder het “nieuws” trots aan haar vriendinnen bekend maakt. Het is belangrijk uit te leggen dat er niets schandelijks of slechts aan is, dat het voor zo’n leeftijd normaal en natuurlijk is.

About the Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may also like these

X