Wat is een erectie bij mannen

Wat is een erectie bij mannen

Wat is belangrijk voor elke man? Natuurlijk, familie, werk, vrije tijd, enz. Maar, zoals psychologen aantonen, denkt een man 8 keer minder aan werk dan aan… seks.

Een normale erectie is een belangrijk onderdeel van het vervulde leven van elke man. De erectie is een weerspiegeling van de fysiologische en mentale gezondheid van het lichaam. En volgens sommige psychologen kan een goed seksleven van invloed zijn op een succesvolle sociale status.

Moderne mannen haasten zich niet naar de dokter, zelfs niet met erectieproblemen. Daar zijn vele redenen voor: overwerk, angst voor ziekenhuisopname, onderschatting van de ernst van het probleem op zo’n gevoelig gebied als de gezondheid van mannen.

Helaas wordt elke man minstens een paar keer in zijn leven geconfronteerd met erectiestoornissen (ED).

Wat is een erectiestoornis? Het is het onvermogen van een man om een erectie te krijgen en/of te behouden die voldoende is om een penis in de vagina te brengen en bevredigende geslachtsgemeenschap te hebben.

Veel voorkomende aandoeningen zoals snelle ejaculatie, verminderd libido (lage geslachtsdrift), orgasmestoornissen worden niet geassocieerd met erectiestoornissen, maar vereisen niet minder aandacht.

Erectiestoornissen, slechte erectie, onvoldoende erectie zijn enkele van de meest voorkomende klachten op het gebied van seksuele disfunctie bij mannen.

– Meer dan 150 miljoen mannen wereldwijd hebben last van erectiestoornissen, waaronder ongeveer 20 miljoen Europeanen en 30 miljoen Amerikanen;

Een op de 10 mannen boven de 21 jaar heeft last van erectiestoornissen.

Erectiestoornissen kunnen voorkomen bij een perfect gezonde man met:

  • Vermoeidheid of nerveuze spanning,
  • Na het drinken van teveel alcohol,
  • Bepaalde medicijnen nemen, enz.

Maar de oorzaken van erectiestoornissen kunnen zijn: een zittende levensstijl, roken, overgewicht, verschillende menselijke ziekten: hoge bloeddruk, diabetes, enz.

Pathologische aandoeningen zoals een latente verhoging van de bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte, een lichte stijging van de bloedsuikerspiegel enz. kunnen ook leiden tot erectiestoornissen. Potentieproblemen in combinatie met vermoeidheid, prikkelbaarheid en geheugenverlies kunnen de eerste symptomen zijn van ernstige cardiovasculaire en endocriene ziekten.

Mannen nemen vaak alleen drugs om de potentie te verhogen en brengen zo hun gezondheid in gevaar. Potentieverhogende medicijnen kunnen bij sommige ziekten dodelijk zijn.

Erectiestoornissen en een verminderd seksueel verlangen kunnen worden toegeschreven aan stress en overwerk, hoewel dit symptoom al de “eerste oproep” van lichaamsproblemen is.

Wat te doen als een man last heeft van erectiestoornissen? Hoe verhoog je de potentie? 

Wat te doen als een man last heeft van erectiestoornissen? Hoe verhoog je de potentie? 

De hoofdregel is dat u bij stroomproblemen een arts moet raadplegen. Een deskundige diagnostische aanpak zal de oorzaak van de problemen met het seksleven ontdekken en de juiste behandelingsmethoden kiezen. Met een geïntegreerde aanpak van de behandeling van patiënten met erectiestoornissen kan een arts een man niet alleen puur urologische geneesmiddelen aanbieden om een erectie te verbeteren, maar ook een effectieve behandeling om de oorzaak van de erectiestoornis weg te nemen, omdat de erectie niet alleen tijdelijk wordt genezen. de toestand van het lichaam, maar ook het herstel van de patiënt.

Klinieken bieden gewoonlijk een holistische benadering van de problemen van mannen in het seksuele leven, inclusief de herkenning en correctie van ziekten en aandoeningen die de potentie beïnvloeden. Goed:

  • Nauwkeurige diagnose van de belangrijkste problemen (urologische ziekten, vasculaire pathologieën, hormonale veranderingen, psychologische veranderingen);
  • Complexe behandeling van vastgestelde problemen en ziekten;
  • Ontwikkeling van effectieve preventieve maatregelen om de erectie te verbeteren.

Onze hooggekwalificeerde artsen weten hoe ze langetermijnresultaten kunnen bereiken, hoe ze de potentie kunnen verhogen zonder de gezondheid te schaden, hoe ze het vertrouwen van de patiënt in zijn mannelijke krachten kunnen herstellen.

Een deskundige diagnostische aanpak stelt clinici niet alleen in staat de symptomen van de ziekte te corrigeren, maar ook de werkelijke oorzaak van het probleem in het seksuele leven vast te stellen en de juiste effectieve methoden te kiezen om erectiestoornissen te behandelen.

Soorten erectiestoornissen

Psychogene erectiestoornissen ontstaan onder invloed van stress, overwerk, seksuele fobieën, depressie, emotionele conflicten, gebrek aan aantrekkingskracht op een seksuele partner. De psychogene vorm wordt gekenmerkt door een plotselinge verzwakking van de erectie tijdens de geslachtsgemeenschap en het behoud van een spontane, masturbatoire erectie.

Organische erectiestoornissen (neurogene, hormonale, arteriële, caverneuze, iatrogene) zijn een gevolg van vaatziekten, endocriene disfunctie en zenuwregulatie.

Gemengde erectiestoornissen worden ook waargenomen, veroorzaakt door organische en psychische aandoeningen.

Los daarvan moet rekening worden gehouden met door geneesmiddelen veroorzaakte erectiestoornissen als gevolg van blootstelling aan geneesmiddelen.

Mogelijke oorzaken van erectiestoornissen

Mogelijke oorzaken van erectiestoornissen

Erectie is een proces waarvan de waarschijnlijkheid door vele factoren wordt bepaald. Alleen een combinatie van seksueel verlangen (libido), zenuwgeleidingsprocessen, hormonale regulatie en vasculaire tonus kan een volledige erectie tot stand brengen.

De ontwikkeling van een erectie kan schematisch als volgt worden beschreven. Het beïnvloedt de zenuwuiteinden in de hersenen en het endocriene systeem tijdens seksuele opwinding. Onder invloed van de zenuwimpuls verwijden de slagaders zich en vernauwen de aders van de penis zich. Bloed vult het sponsachtige weefsel van de penis, waardoor een erectie ontstaat. Uit dit patroon blijkt dat een zwakke erectie het gevolg kan zijn van een inbreuk op elk onderdeel van dit proces.

Er is een voldoende groot aantal geneesmiddelen geïdentificeerd die de seksuele opwinding en geslachtsgemeenschap ongunstig beïnvloeden. Daartoe behoren geneesmiddelen voor de behandeling van diabetes en hart- en vaatziekten, antidepressiva, antipsychotica, enz. Bij het voorschrijven van medicatie kan de patiënt de arts vragen en informeren over de bijwerkingen, zodat deze kunnen worden gewijzigd indien overeenkomstige symptomen optreden. Behandeling.

Een slechte erectie is grotendeels te wijten aan een slechte levensstijl van de man. Slechte gewoonten (alcohol, roken), evenals een zittende levensstijl en langdurige onthouding van seksuele gemeenschap, verslechteren de bloedstroom in het bekkengebied, wat leidt tot erectiestoornissen.

Welke ziekten veroorzaken slechte erecties?

Vaatziekten. Schade aan de bloedvaten die kan leiden tot erectiestoornissen wordt grotendeels in verband gebracht met hoge bloeddruk. In bijna de helft van de gevallen ervaren patiënten met hoge bloeddruk periodes van slechte erectie. Dit komt door de verminderde elasticiteit van de bloedvaten, hun lumen en de progressieve vorming van atherosclerotische plaques, waardoor de bloedstroom naar de penis in het algemeen afneemt.

Coronaire hartziekte ontwikkelt zich vaak samen met erectiestoornissen, omdat veranderingen in de vaatwand van de coronaire en penale vaten (penisvaten) tegelijkertijd optreden.

Sommige artsen menen dat erectiestoornissen voor een man een signaal moeten zijn om de toestand van zijn hart te controleren.

Een andere oorzaak van slechte erecties bij mannen met hoge bloeddruk is het effect van bepaalde bloeddrukverlagende middelen. U moet echter weten dat niet alle antihypertensiva de erectie verzwakken, het is heel belangrijk de juiste behandeling te kiezen, die zal helpen bij een rationele behandeling. Mogelijke bijwerkingen moeten met uw arts worden besproken terwijl u de medicatie gebruikt.

Ongeveer de helft van alle mannen met diabetes heeft last van erectiestoornissen. De frequentie van deze complicatie neemt toe met de leeftijd van de patiënt en de duur van de ziekte. Diabetes mellitus veroorzaakt niet alleen verharding van de grote en kleine bloedvaten, maar beschadigt ook de perifere zenuwen door de hoge bloedsuikerspiegel. Een andere factor in het pathologische effect van diabetes is een verandering in de hormonale achtergrond – een daling van het niveau van testosteron (mannelijk geslachtshormoon).

Een laag testosterongehalte kan andere oorzaken hebben – bijvoorbeeld de mannelijke menopauze of hypogonadisme (teelbaldisfunctie).

Chronische nierziekte leidt bij meer dan 50% van de patiënten tot een verslechtering van de seksuele functie. Dit is grotendeels te wijten aan de psychosociale stress die onvermijdelijk is bij deze patiënten. Daarnaast kan de oorzaak van erectiestoornissen gelegen zijn in de toxische effecten van uremie (verhoogde hoeveelheid stikstofhoudende metabolieten in het bloed, die normaal gesproken door de nieren worden uitgescheiden), atherosclerose en veneuze insufficiëntie van de penis. De hormonale achtergrond bij mannen met chronisch nierfalen verandert ook – een daling van de testosteronspiegel in de context van een stijging van de vrouwelijke geslachtshormonen: oestradiol, follikelstimulerende hormonen, luteïniserende hormonen en prolactine. De bloedarmoede (verminderd aantal rode bloedcellen die zuurstof en voedingsstoffen naar de weefsels vervoeren) die gepaard gaat met chronische nierinsufficiëntie heeft ook een negatieve invloed op de erectie.

Erectiestoornissen zijn gemeld bij patiënten met chronische obstructieve longziekte, obesitas, een ulcus duodeni en leververvetting.

 Letsels aan het centrale zenuwstelsel (ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer, cerebrovasculaire aandoeningen, multiple sclerose, trauma en hersen- en ruggenmergtumoren). Bijna alle delen van het centrale zenuwstelsel zijn betrokken bij het erectiemechanisme, dus schade op elk niveau zal een erectie verzwakken of verhinderen. Bovendien maakt de betrokkenheid van het centrale zenuwstelsel bij de mentale component van de erectie (gedachten van seksuele aard, seksueel verlangen) deze tot een integraal onderdeel van de geslachtsgemeenschap.

Perineale verwondingen en bekkenchirurgie. Een slechte erectie komt voor als complicatie na een operatie aan het rectum, de blaas of de prostaat. Genitale verwondingen kunnen leiden tot verharding van het erectieweefsel van de penis. Dit proces gaat gepaard met de vervanging van het elastische erectieweefsel van de penis door zwak rekbaar bindweefsel, dat het vullen van de penis met bloed en de vergroting ervan verhindert. Deze complicatie kan ook leiden tot priapisme (aanhoudende erecties die geen verband houden met seksuele opwinding) of frequente en langdurige geslachtsgemeenschap.

Bij prostatitis leidt erectiestoornis tot hypotestosteronemie (laag testosteron), doorbloedingsstoornissen en natuurlijk psychologische factoren – pijn bij het klaarkomen (ejaculatie), voortijdige zaadlozing, wat leidt tot het verwachte falen van de geslachtsgemeenschap.

psychogene factoren. Er zijn veel redenen die een negatieve invloed hebben op iemands geestelijke toestand en seksuele opwinding: vermoeidheid, stress, depressie, angst om geen seks te kunnen hebben – al deze factoren veroorzaken erectiestoornissen.

In veel gevallen kunnen organische stoornissen gepaard gaan met psychologische factoren die een juiste diagnose bemoeilijken.

Welke artsen moeten worden geraadpleegd bij erectiestoornissen?

Welke artsen moeten worden geraadpleegd bij erectiestoornissen?

Bij een zwakke erectie is het noodzakelijk om contact op te nemen met een uroloog. Na een eerste onderzoek kan een androloog u doorverwijzen naar een endocrinoloog (bij verdenking van diabetes), een cardioloog (bij bevestiging van hart- en vaatziekten) of een neuroloog (bij beschadiging van het centrale zenuwstelsel). Als psychische problemen de oorzaak zijn geworden van erectiestoornissen, is de hulp van een psycholoog noodzakelijk.

Diagnose en onderzoek naar erectiestoornissen

Voor de diagnose van de aandoening die een zwakke erectie veroorzaakt, is een gedetailleerd onderzoek van de patiënt nodig, waarbij de psychologische oorzaken van erectiestoornissen kunnen worden opgespoord.

Uw arts zal u meestal vragen een vragenlijst over seksuele gezondheid in te vullen. Door de antwoorden van de patiënt te analyseren, kunnen we de aanwezigheid en de ernst van erectiestoornissen aannemen.

Lichamelijk onderzoek van patiënten met een zwakke erectie omvat beoordeling van de arteriële pols, evaluatie van gevoeligheid in het genitale gebied, het perineum en de onderste ledematen, en beoordeling van de borstklieren, de penis en de testikels.

About the Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may also like these

X