Wat is een erectie?

Wat is een erectie?

Erectie (lat. erectus – rechtop staan) – een toename van de grootte van de penis en het verharden ervan. Dit komt door de bloedstroom naar de penis.

De structuur van de penis

De mannelijke genitaliën bevatten langwerpige lichamen gevuld met corpora cavernosa waaromheen zich talrijke vaten bevinden. De corpora cavernosa worden tijdens de erectie elastisch en stijf, waardoor een man geslachtsgemeenschap kan hebben. Het corpus spongiosum bevindt zich rond de urinebuis en draait geleidelijk naar de eikel toe. Het erectieweefsel en de eikel hebben net als het erectieweefsel voldoende stijfheid.

Erectiel weefsel kan zich tijdens opwinding vullen met bloed. Dit is precies wat de erecte toestand is: bloed hoopt zich op in zowel het erectieweefsel als de corpora cavernosa. In de eerste fase van opwinding zet de urethra (plasbuis) uit. Dit wordt gevolgd door het moment van zwelling, wanneer het erectieweefsel en het erectieweefsel geleidelijk uitzetten en zich vullen met bloed. De derde en laatste fase van de erectie is de vorming van hardheid. De penis wordt groter en naarmate hij groter wordt, wordt hij hard en elastisch.

Een erectie heeft zijn grenzen omdat de mannelijke genitaliën tot bepaalde grenzen kunnen groeien. De schelpen die het lichaam van een erectie bedekken en een grote schelp die de hele penis bedekt als fixatie werken als een soort begrenzer.

Hoe is de bloedtoevoer naar de penis?

Hoe is de bloedtoevoer naar de penis?

Net als andere organen wordt de penis van bloed voorzien door het werk van het cardiovasculaire systeem. Het wordt via de slagaders naar het bekkengebied gepompt. Zodra voldoende zuurstof en voedingsstoffen aan de weefsels zijn geleverd, gaan de afvalstoffen van het arteriële bloed naar het veneuze systeem.

Normaal wordt een kleine hoeveelheid bloed naar de penis toegevoerd. Bij het begin van seksuele opwinding neemt de bloedstroom naar het orgaan toe: op dat moment stromen er meer dan 4 eetlepels bloed per minuut door de vaten van de penis. Bij een erectie wordt bloed onder grote druk naar de penis toegevoerd, maar in dit geval is het niveau ervan vergelijkbaar met de druk van de bloedstroom in andere organen.

Het verharde weefsel drukt op de met bloed gevulde vaten, die zich vernauwen maar niet volledig sluiten. Om een zeer stabiele erectie te krijgen, mag de druk van het bloed dat in de penis stroomt niet afnemen. Zodra de hoeveelheid bloed afneemt en de grootte en elasticiteit van de penis niet verandert, houdt een erectie aan.

De ontwikkeling van een erectie is in veel opzichten vergelijkbaar:

 • Bij het oppompen van een autoband of een fietsband: ze worden geleidelijk elastisch en hard, terwijl ze zacht en vormloos worden;
 • Wanneer water uit de kraan in een gootsteen met een gesloten afvoer stroomt;
 • Verdord gras wordt in schoon, koud water gelegd om snel te verjongen.

De bovenstaande vergelijkingen zijn geen nauwkeurige beschrijving van een erectie, maar ze geven een duidelijk beeld van hoe deze aandoening zich ontwikkelt. Als de erectie permanent zou zijn, zou de man zich uiterst ongemakkelijk voelen. Daarom is het voortplantingssysteem zo ontworpen dat in normale toestand een kleine hoeveelheid bloed het orgaan binnenkomt. De corpora cavernosa krimpen en zijn in een trage toestand. Veel kleine schepen hebben een ongewone kurkentrekkerachtige vorm. Dit creëert een sterke weerstand tegen de bloedstroom in de penis en beschermt de penis tegen ongewenste erecties.

Belangrijk! De normale werking van hart en bloedvaten is een belangrijke voorwaarde voor de vorming van een stabiele erectie. Elke aandoening die geen normale bloedtoevoer naar de penis mogelijk maakt, beïnvloedt dit vermogen negatief.

Soorten erecties:

 1. Psychogene erectie. Deze aandoening wordt veroorzaakt door de zenuwcentra van de hersenen. De volgende irriterende stoffen veroorzaken het:
  • Luisteren. Arousal komt van het luisteren naar aangename muziek, seksueel gelach, ademhaling, conversatie;
  • Aroma’s. Veel mannen en vrouwen kunnen de smaak van het speeksel of de afscheidingen van hun partner opwekken;
  • Geur. Veroorzaakt opwinding, aangename geuren, gewassen lichaam, haar, etc;
  • Aanraken. Partners raken opgewonden en raken elkaar nobel aan;
  • Fantasie. Niet iedereen kan zijn oprechte dromen verwezenlijken, maar velen willen dromen;
  • Beeld. Zulk ongemak is uniek. Naakte lichamen en dergelijke kunnen opwinding veroorzaken. Deze voorbeelden zijn misschien niet allemaal even overtuigend. Alle prikkels spelen echter een belangrijke rol. Als ten minste één ervan niet goed werkt, kan een mentale erectie helemaal niet optreden of onstabiel en van korte duur zijn.
 1. Reflexectomie. De volgende soort erectie is reflexmatig. Komt in contact. Irriterende stoffen tasten de genitaliën, blaas of anus aan. De zenuwen fungeren als geleiders die de sensaties doorgeven aan het ruggenmerg. Deze reactie is automatisch. De reflexreactie is van groot belang, bijvoorbeeld bij bepaalde ziekten en op oudere leeftijd, wanneer iemands kracht afneemt. Sommige leden van de sterke kant accepteren geen masturbatie en andere manuele effecten op de penis. Maar jaren later, als de kracht van het lichaam afneemt, kan een psychologische erectie defect raken. In dergelijke gevallen wordt het probleem opgelost door het contacteffect op de genitaliën, dat helpt om een erectiereflex op te wekken.
 2. Spontane erectie. Het derde type is een spontane erectie die optreedt tijdens een nachtrust. Als een man geen seksuele problemen heeft, geen erectiestabiliteit, geen voortijdige zaadlozing, geen intimiteitsproblemen, brengt dat niet alleen de man, maar ook zijn partner grote vreugde. Een indicator van mannelijke gezondheid en potentie is een ochtend erectie die sinds de adolescentie elke dag optreedt.
 3. Erectie en aandoeningen. Onvolledige erectie – het vierde type geassocieerd met aandoeningen van het voortplantingssysteem. In dit geval is de elasticiteit van de penis slecht, de gladheid en de grootte nemen niet voldoende toe. Maar seksuele opwinding treedt op en penetratie is onmogelijk of moeilijk. Intimiteit brengt geen bevrediging voor de partner of de partner.

Slappe penis, onstabiele erecties kunnen voorkomen bij jonge en oude mannen. Dergelijke uitingen doen veel leden van het sterkere geslacht vrezen voor machtsverlies. Anderen proberen niet veel belang te hechten aan de afzonderlijke verschijningsvormen van een onvolledige erectie. Echter, wanneer de eerste tekenen van seksuele disfunctie verschijnen, moet elke man een dergelijk misdrijf overwegen om de daad te helpen, d.w.z. contact opnemen met specialisten.

Hoe sterk is het lid?

Hoe sterk is het lid?

De intensiteit van de erectie verandert voortdurend, afhankelijk van veranderingen in verband met leeftijd, gezondheid en mentale toestand. Er zij aan herinnerd dat de indicatoren over een groot bereik kunnen variëren. Dit soort informatie kan nuttig zijn voor mannen die van de ene naar de andere leeftijdsgroep overgaan. Het leven is divers, maar veranderingen in het lichaam moeten niet als een groot verlies worden beschouwd.

De sterkte van een ledemaat wordt dus bepaald door de volgende indicatoren:

 • Duur – de tijd tussen het begin van de erectie en het orgasme. Deze indicator is absoluut uniek, omdat bijvoorbeeld een jonge, onervaren minnaar niet lang seks kan hebben. Hetzelfde geldt voor een man in een oudere leeftijdsgroep, maar niet vanwege een gebrek aan ervaring, maar vanwege leeftijdgerelateerde lichaamsveranderingen;
 • Pauzes tussen seksuele handelingen. De kracht van de penis wordt ook gemeten tijdens de ontsnappingsperiode (de pauze tussen de seksuele contacten);
 • Penisdikte – meet de mate van vergroting van de penis aan de basis en de bladen;
 • Penislengte – de indicator is uniek en hangt grotendeels af van de grootte van de penis in zijn normale toestand;
 • Flexibiliteit. De testmethode kan worden gebruikt om de hoeveelheid massa te bepalen die nodig is om de erectieweerstand van de penis te overwinnen. Maar zo’n gebeurtenis mag je niet alleen uitvoeren, want dan kun je het orgaan beschadigen;
 • Verhoog het niveau. Op verschillende leeftijden komt de penis op verschillende hoogtes. Bij jonge mensen wordt een bijna verticale positie waargenomen, en na vele jaren, in een nerveuze toestand, komt het lid slechts in een rechte hoek omhoog.

Soorten erectiestoornissen

Er zijn verschillende soorten ziekten:

 • De primaire vorm, waarbij herhaaldelijk een erectie optreedt tijdens seksuele opwinding;
 • Selectieve vorm. Een dergelijke schending doet zich niet voortdurend voor, d.w.z. in het ene geval kan een erectie optreden, in het andere niet.

Naast een aandoening die zo verraderlijk is als erectiestoornissen, is er nog een ander probleem: priapisme. Overigens heeft deze aandoening een vrouwelijke tegenhanger, de clitoris.

Priapisme is een pijnlijke erectie die geen verband houdt met seksuele opwinding. Bij de ziekte vult het bloed niet alle genitaliën – het hoofd blijft slap. Een ander probleem bij deze ziekte is dat de penis niet kan rusten na masturbatie of geslachtsgemeenschap.

Clitoris is een ziekte die in alle opzichten lijkt op mannelijk priapisme. Het is vrij zeldzaam, en de belangrijkste reden kan de beschikbaarheid van bepaalde medicijnen zijn.

Oorzaken van erectiestoornissen:

Oorzaken van erectiestoornissen:

Psychogene problemen – anticipatie op mislukking syndroom, neurose, depressie. Sommige gewone medicijnen zoals B. Medicatie voor hoge bloeddruk.

Alcohol, drugs

Gelijktijdige ziekten – diabetes, vaatproblemen, prostatitis, laag testosterongehalte, zwaarlijvigheid en andere. Erectiestoornissen hebben niets te maken met leeftijd. Maar meestal stapelen mannen bij het ouder worden de bagage van chronische ziekten op. En dat is de weg naar erectiestoornissen. De statistieken zijn teleurstellend. Meer dan 22% van de patiënten gaat niet naar de dokter en slechts 36% daarvan neemt deel aan de behandeling.

Bij het eerste teken van een probleem – bel of kom naar de receptie. Verwen jezelf niet!

Momenteel zijn ALLE gevallen van erectiestoornissen behandelbaar.

Erectiele disfunctie behandelen Erectiele disfunctie is geen dodelijke ziekte. Maar deze patiënten hebben niet minder of zelfs meer aandacht nodig dan gewoonlijk. Wat zijn de moderne strategieën voor de behandeling van erectiestoornissen? Erectiestoornissen schakelen elke man die ermee te maken krijgt uit en tasten zijn mannelijkheid aan. Veel mensen denken dat een bezoek aan de uroloog een uiting is van hun eigen zwakte en volkomen vergeefs.

De ervaring leert dat de patiënt na enkele minuten ongemak beseft dat hij op de juiste plaats is, dat de omgeving comfortabel is en dat de arts begripvol en behulpzaam is. Tijdens het eerste onderzoek bespreken we het probleem, het ontstaan, de ernst, de mogelijke oorzaken, de levensstijl en de gewoonten van de patiënt.

Na een gedetailleerde inspectie stellen we een plan van aanpak op. Enkele dagen later, op de dag van de controle, stellen we een individueel behandelplan op, gebaseerd op een grondige analyse van alle onderzoeken.

Het belangrijkste in het moderne concept van de behandeling van erectiestoornissen zijn drie behandelingslijnen.

 1. Eerste lijn – geneesmiddelen uit de groep fosfodiësterase type 5-remmers. Ze verhogen de bloedstroom in de slagaders van de penis aanzienlijk, en zorgen voor een sterke erectie “op verzoek”.

De meeste patiënten reageren goed op deze behandeling.

 1. Tweede lijn – zogenaamde intra-cavernosale injecties. Dit is een pijnloze injectie met een fijne naald in de penis, gevolgd door een erectie. Het treedt 5 tot 10 minuten na de injectie op en duurt tot drie uur. Deze therapie wordt gebruikt als het effect van de tabletten onvoldoende is.
 2. Derde rij – penisprothese. Dit is een zeer breed onderwerp en vereist naar mijn mening een aparte diepgaande geschiedenis en discussie.

About the Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may also like these

X